dinsdag 12 november 2013

HIEPERDEPIEP HOERA!

Gave broche van Sil!


Voor de juffen en meesters maakte ik stroopwafeltaart in een bekertje
Heel makkelijk recept voor de stroopwafeltaart voor ongeveer 9 pers in een bekertje:
  • Voor de bodem 5 stroopwafels
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 200 gram monchou
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 stroopwafels om de cijfer 6 uit te snijden
  • 3 eetlepels suiker
Begin met het maken van de bodem. Verkruimel daarvoor 5 stroopwafels. Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe je deze in een kom en voeg je de karamelsaus toe. Verdeel het over de bekertjes en druk het aan. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en suiker. Voeg de monchou toe tot alles goed vermengd is en verdeel dit in de bekertjes. Snij uit de 3 stroopwafels een cijfer of andere vormpjes! In de koelkast en klaar!




Mijn zelf ontworpen traktatiebakjes!

















Soepstengels met chocolade en spikkels!

7 opmerkingen:

  1. Wauw! Wat ontzettend leuk allemaal zeg!
    Het ideetje van de stroopwafeltaartjes ga ik onthouden :-)
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoera !!! Een heel fijne dag voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allereerst................van harte gefeliciteerd met de verjaardag van dochterlief!

    En wat zien de traktaties er allebei SUPER LEUK uit zeg!!
    Een hele gezellige dag toegewenst ☺.

    Jouw blog staat inmiddels bij mijn favorieten.
    Wát een leuke site heb jij zeg!
    Krijg weer helemaal energie en inspiratie van jouw blog.
    Hoop jouw blog nog lang te mogen volgen.


    Lieve groet, Caroline.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. gefeliciteerd met je kleine meisje!!!
    wat een leuke zelfgemaakte traktaties zeg!!!
    ik wist niet dat zelfs een soepstengel zo smakelijk gemaakt kon worden!
    en ook ik ga de stroopwafeltaart eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is monchou ? Hier in België nog nooit van gehoord ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie!!!!